top of page
Search

5 mīti par karjeras konsultācijām


1. Karjeras konsultācijas domātas tikai jauniešiem. Jā un nē – karjeras konsultācijas visbiežāk šobrīd izmanto cilvēki savas profesionālās karjeras sākumposmā, jo tādu iespēju sniedz vidusskolā, augstskolā, un bieži vien tas ir pat obligāts uzdevums. Taču tik pat būtiski cik karjeras sākumposmā, arī vēlāk profesionālajā ceļā lieti noder skats no malas, turklāt profesionāls.

2. Karjeras konsultants ir tas pats kas psihologs. Bieži vien tiek “rakts dziļi” karjeras konsultācijās, jo pirms būvējam savu karjeru ir svarīgi skaidri izprast pašam sevi, apzināties savas stiprās un vājās puses, definēt vēlmes, nospraust mērķus, taču tikpat svarīgs ir praktisks skatījums uz saviem sapņiem un iecerēm. Karjeras konsultācijas palīdz rast kompromisu starp sapņiem un realitāti.

3. Iet pie karjeras konsultanta ir vājuma pazīme. Pie karjeras konsultanta vēršas tie, kam ir vēlme stratēģiski virzīties savā karjerā ar racionālu plānu uz mērķiem par kuriem mirdz acis.

4. Karjeras konsultācijas ir teorētiska parunāšana par darbu. Karjeras konsultācijās tiek daudz runāts, taču tiek daudz arī praktiski strādāts (piemēram CV un motivācijas vēstules analīze un izstrāde, demo intervijas pirms došanās uz interviju pie potenciālā darba devēja, testi, kompetenču novērtēšana u.tml.)

5. Karjeras konsultācijas ir dārga ekstra. Karjeras konsultācijas visbiežāk pieejamas vairākos moduļos un posmos. Katram ir iespēja izmantot to, kas konkrētajā brīdī ir vairāk nepieciešams. Ieguldīt savā attīstībā vienmēr ir tā vērts.


29 views0 comments
bottom of page