top of page
Search

Kā nonākt līdz nākamajam galamērķim?

Mēs ikviens savā dzīvē zinām to sajūtu, kad jūtamies iesprūduši jeb apstājušies savā attīstībā, nejūtamies maksimāli gandarīti par dienas ritumu, par esošajiem darba pienākumiem, vēlamies karjeras attīstību, tomēr neviens piedāvājums vēl nav saņemts un paši neesam īsti pārliecināti, kur tad doties, arī personīgajā dzīvē ir pazudusi iedvesma un enerģija, lai justos labi, jo viss neapšaubāmi ietekmē viens otru.

Kādēļ mēs nonākam līdz šādam stāvoklim? Kāpēc rodas sajūta, ka apstājamies savā attīstībā? Kāpēc mēs nevaram, neejam vai negribam iet uz priekšu? Esam it kā lidostā, kurā šķiet esam veselu mūžību un reiss uz nākamo mērķi šķiet ir atlikts un tāls?


Pirmais jautājums, kas sev ir jāuzdod - vai esi izdarījis visu, lai iekāptu vēlamajā lidmašīnā un esi gatavs sasniegt nākamo galamērķi? Vai zini, esi nolicis galamērķi uz kurieni vēlies doties? Vai plāns ir sastādīts, ko tur darīsi un ko vēlies saņemt no šī ceļojuma? Vai esi padomājis par visām lietām un nepieciešamajām kvalitātēm, kas nākamajā galamērķī būs nepieciešamas?


Atbildes uz šiem jautājumiem ir jāmeklē ikvienam sevī:

  • Mērķi un plāns kā to sasniegt! Vai Tev ir skaidra sapratne ko vēlies un kādēļ to vēlies. Atceries, bez nodefinēta mērķa Tu vari nonākt ne tur kur vēlējējies, un galarezultāts var nebūt tāds kādu gaidīji saņemt. Ļoti svarīga ir arī personīgā motivācija, tā palīdzēs vieglāk sasniegt nosprausto mērķi. Mazo soļu ieviešana ikdienā, lai pietuvotos un galarezultātā sasniegtu lielo mērķi.

  • Jāveic audits par šī brīža apstākļiem, apkārtni, kas patīk/nepatīk, ko vēlies mainīt un kas noteikti ir jāmaina.

  • Regularitāte un apzinātība rutīnā. Vai katru dienu paveic darbības, kas palīdz pietuvoties pie tā mērķa, dzīves, darba, kur vēlies nonākt? Cik daudz laika, naudas un enerģijas ieguldi savā attīstībā? Mūsdienu straujajā laikmetā bez nepārtrauktas attīstīšanās mēs kļūstam ne tikai neprofesionāli, taču arī neinteresanti paši sev un apkārtējiem, ievelkot sevi neapmierinātībā par esošo situāciju un radot nepatīkamus mirkļus visiem apkārt esošajiem.

  • Sāciet pareizi pieiet savai profesionālajai un personīgajai attīstībai.

  • Rādiet un stāstiet citiem par saviem sasniegumiem, rezultātiem un zināšanām, saviem talantiem un hobijiem. Tas motivēs netikai pašus, turklāt arī kādam var ļoti noderēt jūsu zināšanas un prasmes.

Roberts Šarma reiz teicis: „Ātrākais veids, kā trīskāršot panākumus, ir divkāršot ieguldījumus personīgajā attīstībā", kāds ir jūsu viedoklis par šo teicienu, vai piekrītat apgalvojumam?


Ja jums šobrīd nepieciešams profesionāls atbalsts, skats no malas - rakstiet mums un piesakieties uz karjeras attīstības vai personīgās izaugsmes konsultāciju un mēs izaigsmosim ceļu līdz nākamajam galamērķim.


2 views0 comments
bottom of page